23-годишният задържан за притежание и търговия с наркотици Деян Коларов не успя да срещне съчувствието на съда и да се добере до желаната свобода. Вместо това окръжните магистрати потвърдиха, че мястото му е в ареста. Мярката обаче може да се обжалва.
Младежът, който вече два пъти е съден през 2011 и 2012 година за кражба и фалшиви пари, бе хванат на 16 юни при специализирана полицейска акция с около 400 грама пико и 33 грама екстази. Наркотиците, сред които и 1 грам марихуана, електронна везна и пликчета за разфасовки, бяха открити на три места - в автомобила на Деян, в мазата и в общи избени помещения в блока в кв.“Здравец Изток“, където живее. Любопитното е, че голямото количество пико е било натъпкано в тръба и автомобила гума, а всичко било покрито с множество хартии. На една от брошурите на хипермаркет обаче разследващите се натъкнали на отпечатък от средния пръст на Деян. И макар дрогата да се намирала в общите части на блока, доказателствата веднага насочили полицията към него. Отделно сред хартиите имало и документи от спедиторски компании, които също били свързани с неговото име. А не един или двама свидетели разказали, че знаят Деян отдавна в ролята му на дилър. Впрочем до младежа разследващите стигнали по данни на негов събрат по съдба, който вече лежи присъда за търговия на забранени субстанции.
Според адвоката на младежа няма никакви доказателства, че наркотиците са негови най-малкото, защото не са открити нито в него, нито в дома му. Брошурата пък била отделно от дрогата и нямало как да се направи връзка между двете неща. Нямало и данни, че на 16 срещу 17 юни през нощта той е продал на свой клиент 0.9 грама пико срещу 40 лева, както твърди обвинението.
Самият Деян също е категоричен, че няма пръст в историята, а работи съвестно като монтьор на коли и телефони, макар и без трудов договор.
Прокуратурата обаче изтъкна, че разследването срещу сочения за наркотърговец е на финалната права и се чака само изготвянето на последната експертиза. За това, а и поради факта, че има реална опасност Деян да се укрие от правосъдието или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода, от обвинението настояха той да бъде оставен в ареста. Така и стана на този етап.