Многократно осъждан и 36 пъти наказван за погазване на пътните правила влиза в затвора за 1 година и половина заради шофиране дрогиран. Това реши окончателно Окръжният съд.
Рецидивистът на пътя разви тезата, че страда от стари травми и мозъчно заболяване, заради които използва различни лекарства, не бяха приети за основателни от магистратите. Приятелката му пък свидетелства, че са прекарали нощта заедно и не го е виждала да се дрогира, а само да пие лекарства. Търсеният ефект обаче - оправдателна или поне условна присъда - не беше постигнат.
Б.Л. е засечен с крайслера си на 6 февруари 2019 година още преди 10 часа сутринта близо до кръстовището на ул.“Райко Даскалов“ с ул.“Духовно възраждане“. При проверката се оказало, че не носи документи и бил отведен в Пътна полиция. Направената там проба отхвърлила наличието на алкохол, но наркотестът бил положителен за наличие на  амфетамин, опиати и метамфетамин. Шофьорът отказал да му бъде направен кръвен тест.
Бяха изготвени две съдебни фармакологични експертизи, при които се установи, че лекарствата, които подсъдимият е употребявал не съдържат вещества, които да бъдат отчетени като амфетамин, опиати и метамфетамин и не биха довели до такъв резултат при изследването за употреба на наркотични вещества.
В крайна сметка Б.Л. влиза в затвора за година и половина, губи книжката си за година и трябва да плати 800 лева глоба.