Мъжът,който удари майка с две деца на тротоар в Ямбол, бе пуснат под парична гаранция от 1000 лева. Решението си съда в Ямбол обоснова с неяснота за вида на престъплението и телесната повреда на пострадалите.

Яни Колев каза, че съжалява и иска да помогне на пострадалите. Той влезе в съдебната зала мълчаливо. Според адвокатите му след като избягал от мястото на произшествието, той се е предал сам и няма опасност да се укрие или да повтори деянието, извършено по непредпазливост.

Тезата на защитата е, че искането за най-строгата мярка е продиктувано единствено от медийния интерес по случая.

"Към момента няма изготвена все още съдебно-медицинска експертиза, има приложени писмени доказателства, които обаче са противоречиви и не може да се направи извод, че е налице средна телесна повреда”, заяви съдия Николай Кирков.

Прокуратурата ще протестира решението.

Стар познайник на полицията

„При задържането му, по първоначални данни, е имало видими следи от употреба на алкохол, но кога е употребен той, тепърва ще се установява“, каза преди два дни окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Колев има девет административни наказания по Закона за пътищата, а книжката му е била отнемана за шофиране в нетрезво състояние.

Хората, които го познават от улицата, се страхуват да застанат пред камерата ни.

Прякорът му бил Маймуната,употребявал алкохол и наркотици. Казват,че той и собственикът на автомобила са в една компания и са много агресивни.