Социалните служители откриха в Кърджали майката на болния от левкемия Мустафа, който лежи в детското онкохематологично отделение на УМБАЛ "Св. Георги " в Пловдив от юли.

Детето е с рецидив на лимфоидна левкемия, в момента е на химиотерапия, състоянието му се подобрява. След като то бе оставено само от майка си, а впоследствие и от баба си повече от месец в болницата, а времето застудява, екипът на отделението се обърна чрез социалните мрежи с молба за по-топли дрешки. Там бе разказана и неговата история, която, поета и от медиите, предизвика вълна от съчувствие и много пакети с необходимото.

Днес д-р Ангелина Стоянова, завеждащ отделението, призова хората да не носят повече, защото няма нужда, а и няма къде да ги съхраняват. Междувременно се активираха и социалните служители в двете области. Стана ясно, че майката на Мустафа - Джейлян Халилова, следобед вече пътува към Пловдив, за да остане в болницата при сина си. Тя е на 22 години и има още три деца, Мустафа е най- големият. Трите деца ще бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип в Кърджали, докато ситуацията се подобри. Семейството е крайно бедно.