Президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров, две от най-ярките ни звезди от близкото минало Любо Ганев и Владо Николов и инвеститорът в „Булстрад Арена“ Пламен Бобоков бяха част от делегацията, която се срещна вчера с кмета Пламен Стоилов по повод световното първенство по волейбол, което България и Италия ще организират заедно през септември 2018 година. Три български града ще бъдат домакини на шампионата и Русе е един от тях благодарение на многофункционалната си зала, отговаряща на всички изисквания за състезания от най-висок ранг.
Общината ще окаже пълна подкрепа за провеждане на мачове от световното първенство тук, това ще бъде още един стимул за младите хора да спортуват, заяви Пламен Стоилов. Пламен Бобоков пък подчерта друг плюс - че такива събития са чудесна реклама на Русе.
По-късно волейболните хора и мениджърите на „Булстрад Арена“ Борислав Велков и Иван Драндийски разгледаха залата, която отново получи отлични оценки от гостите. Там стана ясно, че откриването на бъдещия музей на спорта ще бъде на 18 октомври.
Днес от 19 часа женският ни национален отбор по волейбол ще има открита тренировка в арената, на която всечки граждани могат да присъстват без билети, а в края на заниманието и да си вземат автографи от състезателките.