Ник Гордън, приятелят на Боби Кристина Браун, която беше намерена в безсъзнание във ваната си на 31 януари 2015 г. и почина след шест месеца, беше признат за "юридически отговорен" за смъртта й, съобщиха световните информационни агенции.

Решението не означава, че съдията е преценил фактите по случая - дали Ник Гордън я е убил или има някаква вина за смъртта й. Това е само санкция, наложена от съда, защото той не участва в изслушванията.

Резултати от аутопсията на Боби Кристина показаха, че преди инцидента тя е пила алкохол и е взела морфин и кокаин в комбинация с лекарствата, които е използвала за лечението на депресията си.

Семейството й обвини Гордън за смъртта й и поиска обезщетение от 50 милиона долара. Той обаче не се явяваше на заседанията, нито изпращаше свой адвокат. С решението, че е проявил неуважение към съда, той автоматично губи делото, но има право да обжалва.

Углавно обвинение срещу Ник Гордън обаче няма. Предстои процес със съдебни заседатели, който да определи какво обезщетение да плати Гордън.

Уитни Хюстън, майката на Боби Кристина, почина през февруари 2012 г. в Лос Анджелис от остра сърдечна недостатъчност след употреба на кокаин. Тя беше намерена мъртва във ваната на хотелската си стая.