Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов смята, че „Берое“ е твърде сериозен отбор, но че неговите футболисти не бива да се притесняват от името на съперника. Двата тима ще се срещнат утре от 21.15 часа в Стара Загора в дерби от 7-ия кръг на първенството в Първа лига. Преди този двубой дунавци са лидери с 16 точки, а домакините - трети с 12. „Берое“ е и с мач по-малко. 
„В четвъртък направихме разбор с момчетата. Старозагорският тим е сплав от опитни футболисти като Милисавлевич, Том, Венцислав Великов, Веселин Пенев, Иво Иванов и доста младежки национали. Знаем почти всичко за този отбор, вероятно и в Стара Загора са наясно с нашия стил. Колкото и да ни познават, не възнамерявам да изневеряваме на начина си на игра. Ако покажем агресията и възможностите си от мачовете с „Черно море“ и ЦСКА, ще се поздравим с добър резултат“, каза Великов пред „Утро“.
Тейнур Марем вече тренира наравно с другите момчета от отбора. Бранинимир Костадинов се възстанови от травмата в скулата, но пък през последните дни се оплаква от вирусно заболяване. Проблеми със здравето има и десният бек Марио Петков. 
„Като цяло съм готов със състава на групата“, добави Великов. 
По програма отборът ще тръгне в обедните часове днес за Стара Загора. В късния следобед е насрочена тренировка на стадион „Берое“.
Около трийсетина фенове на „Дунав“ ще тръгнат с автобус за мача срещу беройци, научи „Утро“ от организаторката на екскурзията Ивайла Петрова.