Земетресение с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес в Гърция, предаде ТАСС.
По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център епицентърът на подземния трус е бил на 106 километра на север от Атина и на 78 километра на изток от град Ламия в централната част на страната. Огнището на земетресението е било на дълбочина 10 километра. Няма информация за жертви и разрушения.

Трус с магнитуд 4 по Рихтер бе регистрирано и в Южна Турция, окръг Газиантеп, съобщи турската телевизия НТВ, като се позовава на информация на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Епицентърът на земетресението е бил в град Нурдагъ. Трусът е регистриран в 8:12 ч. на дълбочина 7,26 километра. Засега няма информация за ранени или за нанесени материални щети при земетресението.

Слабо земетресение с магнитуд 1,6 по скалата на Рихтер бе усетено и в Македония. Трусът е регистриран в 4:55 ч. тази сутрин източно от Скопие, предаде агенция МИА.

Последният по-силен трус с магнитуд 3,2 по Рихтер бе усетен вчера, а най-силният от серията земетресения, 5,3 по Рихтер, бе регистриран в неделя следобед, когато около 100 души бяха ранени, докато се опитваха да напуснат домовете си.