Господин съдия, не мога да кажа как е станало убийството. Не мога да кажа, че съм направил белята, нито прокурорът може да го докаже, защото не е бил там. Нищо не си спомням. Но нямам мотив да убивам приятеля си, нямам за какво да го правя. Това заяви пред съда 66-годишният Андрей Петров, който е обвинен в убийството на своя 70-годишен сътрапезник Иван Иванов.
Според прокуратурата мъжът умишлено, мъчително и жестоко го е убил, след като двамата започнали да пият ракия от 10 часа сутринта на 20 ноември миналата година в Новград. А оттогава Андрей, който и до днес е категоричен, че няма представа какво се е случило, е задържан в ареста.
Вчера съдът даде възможност на мъжа да помисли дали да не признае фактите, които прокуратурата е събрала, и да не се разпитват повторно свидетели. А с това и процесът да приключи в по-кратки срокове. Андрей обаче бе непреклонен, че иска стандартен процес, по време на който да се чуят разказите на всички свидетели и вещи лица. А адвокатът му дори намекна, че ще иска нова експертиза. Очаква се делото да стартира на 3 октомври.
Отсега стана ясно, че тримата наследници на убития претендират общо 300 000 лева обезщетение за смъртта на своя близък. 
Във фаталния ден двамата приятели поддържали обичайното си хоби - да се наливат с алкохол. Пряк очевидец как е протекла сбирката им нямало, но се знае, че Иван е открит с прерязана сънна артерия и надупчена шия. А соченият за убиец твърди, че тогава бил изпил около три винени чаши ракия и всичко му се губело. Помни обаче, че сигнализирал по телефона за заклания си приятел. На място дошла полиция, а алкохолната му проба  показала около 1.90 промила.