И на дунавската футболна улица изгря най-сетне слънце, защото една от най-силните и популярни български компании - „Минстрой“, ще е сред новите спонсори на клуба. Новината бе потвърдена с официално съобщение от ръководството на ФК „Дунав“: „Ние сме щастливи да съобщим, че към нашето семейство се присъединява „Минстрой Холдинг“ АД“. 
А спонсорският договор със собственика на дружеството - професор Николай Вълканов, стана факт броени часове преди снощното дерби в първенството на Първа лига между „Дунав“ и ЦСКА в Разград.
„Благодарим на професор Вълканов за доверието и подкрепата, която ни оказват в този важен за нас момент“, се казва още в съобщението от ФК „Дунав“.
А моментът не е важен, той е изключително важен, тъй като русенският клуб попадна в твърде заплетена и сложна ситуация, когато конкурентните и несравнимо по-богати отбори отвориха жестока трансферна война с привличането на класни и скъпи футболисти. Примерите от последната седмица са красноречиви - „Верея“, „Нефтохимик“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/ подсилиха тимовете си със звездни имена, каквито русенският клуб нямаше как да си позволи. Свидетелство от последните дни още бяха опитите на ФК „Дунав“ да вземе поне един от набелязаните четирима футболисти. Както вече писа „Утро“, нито един от тях обаче не пожела да тръгне към Русе заради неудовлетворените им от ФК „Дунав“ високи финансови претенции. 
Не са знае какви като размер ще са инвестициите на „Минстрой холдинг“, но каквито и да са, с такава компания до себе си всеки клуб  би се чувствал далеч по-сигурен, стабилен и уверен в своето добро бъдеще. Най-малкото ФК „Дунав“ едва ли ще бъде вече най-бедният български клуб в елитния ни футбол.