Футболистите на „Дунав“ ще домакинстват утре на ЦСКА-София в Разград. Мачът ще е дерби, тъй като русенският отбор е водач с 13 точки, а „червените“ са трети с 10. „Утро“ разговаря вчера със старши треньора на дунавци Веселин Великов. 

- Веско, очаквал ли си, че ще се срещнете с ЦСКА като отбор, който води колоната?
- Някои не очакваха даже че ще влезем в Първа лига... Вижте, нека да стоим здраво на земята. Главното, което трябва да покажем, е, че неслучайно сме на първото място. Важното е да не загубим този мач. За дебютант като нашия отбор всяка точка е ценна. 
- Само за седмица в този странен ЦСКА настъпиха сериозни кадрови промени. Какво знаете за съперника?
- Гледахме с момчетата техен мач в първенството на Първа лига и направихме разбор. Разликата е, че ЦСКА играеше по една схема, когато старши треньор беше Христо Янев, и по друга, когато постът бе даден на Едуард Йорданеску. Аз ще изгледам срещи на румънския „Пандури“, когато Йорданеску беше наставник на този отбор. Трябва да сме готови за всякакви изненади. Не знам кои от новите футболисти на ЦСКА ще получат картотеки, камо ли да сме наясно как ще изглежда титулярният им състав. 
- Какво става с контузения Тейнур Марем?
- В събота ще тренира за първи път с отбора. През последните дни водеше индивидуална подготовка. Такова е и положението с Искандар Джалилов. Сигурно помните, че той получи травма в началото на мача с „Черно море“ и устиска до края с бинтована ръка. Оказа се, че има счупване. Ще видим дали ще може да играе със специално приготвена шина.
- Какъв може да е козът на „Дунав“?
- Ако играем със същото желание и агресия както с „Черно море“, няма да се изложим. Защо не и да излъжем ЦСКА. Човек трябва да си вярва. Освен това ще играем пред много наши фенове. Дано да ги зарадваме с добър резултат. 
- Каква е програмата до дербито?
- В събота ще тренираме в Русе, след което тръгваме за Разград. Там не предвиждам тренировка.