Разправия заради спряла кола точно на входа на гараж, който ползва цяла жилищна кооперация, станала повод за груби обиди и мятане на тухла. Заради цветистия речник и обтегнатите нерви до съд стигна не шофьорът, погазил правилата, нито изнервеният съсед, който не можел да паркира в гаража си, а намесил се в спора младеж.
Случката се разиграла малко преди 15.30 часа в сряда в района на хотел „Роджърс“ на ул.“Никола Палаузов“. Тогава 44-годишен служител на комплекса спрял пред входа на гаража, за да може да разтовари храната, която носел за ресторанта. В същия момент обаче БМВ-то си искал да паркира 31-годишният Николай М. И тъй като не за първи път вратата на гаража била задръстена от нахални шофьори, мъжът започнал да вдига врява. Малко по-късно служителят тръгнал да премества колата. Тогава чул, че ако не махне автомобила, следващия път ще трябва да му сменя гумите. 
Заради шумната свада от хотела излязъл неговият колега Калоян С. 20-годишният младеж се опитал да разбере за какво е цялата разправия, но вместо да попита възпитано се обърнал към своя колега с въпроса „Какво иска тоя дебелият?“. Щом чул обидата по свой адрес Николай кипнал и на свой ред казал на Калоян да вика дебела на майка си. 
Покрай намесата на близки и роднини, младежът не сдържал нервите си, взел една тухла и я хвърлил към Николай. По негови думи той искал просто да го сплаши, а не да го удря и да го наранява. Николай се дръпнал и тухлата се разбила в близката врата. След това скандалът приключил, но не и за замерения, който веднага се обадил на полицаи от Първо районно. Униформените дошли на място и след като изяснили ситуацията преценили, че Калоян трябва да бъде предаден на съд за дребно хулиганство.
Ден след инцидента състав на Русенския районен съд го наказа с малко над минималната глоба от 150 лева. Санкцията може да се обжалва.