Не съм извършил това, в което ме обвиняват. Не съм държал, превозвал или пренасял наркотични вещества. И на скенер ходихме и се видя, че нито в мен, нито в колата ми има наркотици, заяви пред Русенския окръжен съд Валери Берберов-Андиамото. 
Той бе задържан на 28 май, след като полицейска акция осуети наркосделка. За негов съучастник е сочен Недко А. като обвинението срещу двамата е, че са имали намерение да пласират 55 грама хероин, 49 грама метамфетамин и 2.4 грама марихуана. Обвинение има и срещу трети участник - жена, която и преди си е пазарувала по стройно организираната схема.
Подозренията са, че Берберов редовно е зареждал с наркотици родния Русе, с които самият той се снабдявал от София, където живее. Въпросната вечер обаче сделката, която трябвало да се осъществи в района на хижа „Приста“ до Дунав била прекъсната. Тогава Недко, у когото според обвинението имало наркотици в пликове и увити в чорап, хвърлил част от стоката в реката. А за да спаси доказателството се наложило един от полицаите да скочи във водата и да плува до изхвърлената дрога.
Вчера пред съда застана само 46-годишният Берберов, след като прокуратурата поиска да бъде пратен за постоянно в ареста. Обвинението изтъкна, че той вече 2 пъти е осъждан за притежание и разпространение на наркотици, както и за организиране на престъпна група, а последната си присъда от 2 години и половина е изтърпял на 16 януари 2015 година и все още според буквата на закона е опасен рецидивист. 
Адвокатът на популярния открай време в наркосредите Берберов бе категоричен, че няма преки доказателства, че той има връзка с откритите наркотици, тъй като те не са били в него. Изразено бе и съмнение защо не един или двама свидетели обясняват, че са си купували дрога от Андиамото. Според защитата му единственият им мотив бил да оневинят себе си и да припишат престъплението на клиента му. Стана ясно и, че по делото има таен свидетел със защитена самоличност.
Берберов винаги може да бъде намерен на известния на всички адрес, на който живее на семейни начала с приятелката си. Освен това работи на граждански договор като посредник на лицензионни компании, откъдето изкарва законни доходи, изтъкна още адвокатът му като настоя да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция.
Съдът обаче прецени, че мястото на Андиамото е в килия и му наложи най-тежката мярка, която вероятно ще бъде обжалвана.