За осем ефективни месеца ние сме провели над 35 събития и сме вкарали над 40 хиляди гости в „Бустрад Арена“, което е уникален резултат. Първата година на най-голямата зала в България „Арена Армеец“ беше далеч от този резултат, така че сме се постарали да бъдем динамични, а програмата да е интересна. Това казаха мениджърите на залата Борис Велков и Иван Драндийски на пресконференция вчера, на която представиха редица събития и инициативи, които ще се проведат идните месеци. В нея участваха и директорите на Спортното училище Борис Цветанов и на Държавния архив Стефка Маринова, тъй като на 1 октомври ще бъде открит Музей на спорта на територията на арената и в спортното училище. Експозициите ще са различни, а в тях ще бъдат показани шампионите на Русе, техни реликви, снимков материал от историята на спорта в Русе.
Извадихме от Държавния архив над 12 000 материала, свързани със спорта, тъй като Русе през 2016 е и Европейски град на спорта, посочи Цветанов, като допълни, че 1600-1700 снимки са преснимани и компютърно обработени.
Обявяването на Русе за европейски град на спорта ни провокира да извадим документите от архивите, които илюстрират факта, че Русе има значително присъствие в спортната история, отбеляза Маринова. 
Сред редицата интересни събития, които предстоят, заслужено място намира най-новият спектакъл на Нешка Робева „Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка“, който ще бъде представен на 7 декември, а работата по него е съвместно с Русенската опера. 
Не случайно в пресконференцията участваха и Преслава Пейчева и Ясен Велчев. Те са част от супергрупата, пяла на една сцена с фронтмена на „Тото“ Боби Кимбъл, и ще представят първия по рода си трибют към една от най-емблематичните групи на всички времена. Концертът ще е на 10 ноември, като залата ще бъде организирана по друг начин и местата са ограничени до 730 човека. 
Друго предстоящо събитие около Коледа е любителски турнир по тенис за купата на „Булстрад Арена“, който се организира съвместно с Тенис клуб „Русе“.
От мениджмънта на залата вече обръщат и повече внимание на продуктите, които залата предлага, като е създаден „Булстрад премиум клуб“. Това е услуга, обърната към бизнеса, която повдига имиджа на залата. Предлагат се специализирани вип услуги - премиум седалки за корпоративно и лично ползване за цяла година, както и настаняване във ВИП ложите на залата. Ползването на тези услуги ще е чрез издаване на членски карти.