Тежка катастрофа преди Бяла на пътя от Попово отне живота на 46-годишен мъж, а други трима са настанени на лечение в Университетската болница в Русе.
Инцидентът е станал на 6 септември около 18.30 часа в района на село Бистренции. Комбинацията от дъжд и редящите се един след друг завои довела до навлизане на „Нисан Алмера“ с плевенска регистрация в насрещната лента и последвал челен удар с идващо от Бяла „Рено Сценик“. Седящият зад волана на нисана 46-годишен мъж загинал на място, а от реното започнали да излизат пламъци. Пътуващите в него мъж, също на 46 години и 14-годишният му син успели за излязат от колата и да се спасят от лумналия унищожителен пожар. По-късно мъжът е настанен в болницата със счупен крак. За лечение в тежко състояние със счупен крак и други травми е приета и съпругата на загиналия шофьор. Благодарение на бързата лекарска реакция тя е стабилизирана и опасността за живота й е преодоляна. Без наранявания се разминало детето, но и то е настанено в болницата, за да бъде под лекарско наблюдение.
След потърсена помощ на тел.112 пожарникари от Бяла загасили горящото рено и разрязали смазания нисан, за да извадят тялото на загиналия шофьор. 
Още едно тежко пътно произшествие е станало същата вечер, но без пострадали хора.
В 20.37 часа преди разклона за Бъзън „Рено Сценик“ с русенска регистрация, в което към Русе пътували дядо, баба и 9-годишното им внуче, се е движил към Русе, когато в тъмното пред него изскочили две крави. Шофьорът опитал да избегне удара, но не успял и връхлетял едното животно. От удара колата отхвръкнала и блъснала и другото добиче. Двете крави са убити на място, а пътуващите в колата преживели силен стрес. На помощ им се притекли пътуващи по същия маршрут хора, а пристигналият екип на Спешна помощ прегледал на място момчето и след като не установил наранявания, го освободил. Тримата пътуващи с реното са имали шанс, че ванът е по-висок и това ги е спасило.
Разследването показа, че кравите не са от Бъзън, защото нямат ушни марки, каза вчера за „Утро“ кметът на селото Василена Цанкова. 
Животните са забелязани през деня да пасат свободно в района, затова една от версиите на полицията е, че са паднали от камион, който ги е превозвал. Как обаче не са се наранили и как шофьорът не е усетил какво става зад гърба му, не е ясно.
36 катастрофи с двама убити и осем ранени са станали през четирите почивни дни в Русе и региона.