Сериозна организация се стяга в Русе и в Разград за предстоящата среща между "Дунав" и ЦСКА-София.

Както вече съобщихме мачът от шестия кръг на Първа лига е насрочен за 11 септември, неделя, от 21:15 ч. на "Лудогорец Арена", където "драконите" играят своите "домакинства" поради липса на изкуствено осветление на Градския стадион в Русе.

Към момента момчетата на Пламен Донев и Веселин Великов са водачи във временното класиране с актив от 13 точки, а столичният тим е трети с 10.

Предварителната продажба на билети за срещата е "под пара". Припомняме, че тя стартира преди няколко дни в магазин "SportLic" на бул. "Цар Фердинанд" 3 /в сградата на "Здравко Чампоев" до Градските хали/.

Билетите са с цени от по 8 лв. за блоковете на сектор "А", както и трибуна "Моци". При необходимост поетапно ще бъдат пуснати в продажба и билети за сектор "В" със същите цени. За сектора за гости са също по 8 лв. Пропуските за централната трибуна са по 12 лв., но те са почти изчерпани.

Ръководството на "Дунав" препоръчва на своите фенове да побързат със снабдяването с пропуски, ако искат да си гарантират по-рано необходимите места и да избегнат опашките в последния момент на касите на стадиона в Разград, като уточнява, че заради предохранителни мерки, всеки желаещ ще може да закупи по не повече от 5 билета наведнъж.

Основната част от дунавските фенове и тяхното ядро от агитката ще бъдат на т. нар. трибуна "Моци". Наред със закупуване на билети, те записват активно и за организирания превоз от Русе до Разград и обратно, който ще е с цена 5 лв. Записванията са до петък вечерта. Сборният пункт е в 18:30 ч. пред зала "Дунав", а потеглянето е планирано за 19 часа. За повече подробности отговарят Ангел на тел. 0885123499 и Георги на тел. 0878811479.

Органите на реда в Разград също предвиждат специална организация за срещата в неделя.

От 19:15 часа няма да бъдат допускани автомобили по улиците "Ветеринарна", "Мраморно море" и "Северен булевард".

"Призоваваме привържениците на "Дунав" Русе в деня на футболната среща да се придвижат към стадион "Лудогорец Арена" основно по улиците "Васил Левски", "Княз Борис" и "Гаврил Кръстевич", уточняват по този повод от Областната дирекция на МВР в Разград.

Ще се извършва проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети.

В тази връзка органите на реда уточняват, че категорично се забранява внасянето на стадиона на спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, източници на открит огън, леснозапалими течности или други пожароопасни материали. На стадиона няма да се допускат лица, носещи хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети, създаващи предпоставки за нараняване.

Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние или такива, употребили упойващи вещества.

Няма да се допуска внасянето на флакони с парфюми, дезодоранти и други течности с пулверизатор. На стадиона няма да бъдат допускани посетители с бутилки. От страна на клуба е осигурен кетъринг и гражданите ще имат възможност да си закупят безалкохолни напитки и вода.

Няма да се допускат малолетни лица без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване съгласно чл.8, ал.7 от Закона за закрила на детето.