Григор Димитров загуби с 1:6, 2:6, 2:6 от Анди Мъри осминафиналната битка на US Open. Най-добрият ни тенисист призна превъзходството на британеца, но отчете, че основна причина за загубата са неговите собствени грешки. Ето какво каза на пресконференцията след срещата хасковлията:

- Опишете как се чувствахте на корта тази вечер?
– На първо място за мен беше огромно изживяване да играя в нощната сесия на „Артър Аш“. Очевидно е, че съм много разочарован от резултата. Чувствам, че се представих доста добре през последните 5-6 седмици, тренирах усърдно и спечелих няколко оспорвани срещи. Смятам, че днес бях изцеден физически и психически. Със сигурност бях и малко объркан да съм в праймтайма. Но със сигурност това е нещо, което ще ми е от голяма полза. В момента Анди е най-добрият и заслужава поздравления за това, което направи днес.

- Колко трудно беше да играете срещу Анди?
– Знаех, че просто трябва да го направя. Не изпълних нещата, както трябваше. Направих много непредизвикани грешки и нямах първи сервис. В същото време Анди връщаше абсолютно всичко. Не почувствах да играе невероятен тенис, но чувствах, че аз направих много грешки. Със сигурност той има голямо самочувствие сега и много мачове зад гърба си. Мъри знае как да играе в моменти като тези. Изключително опитен тенисист. Така че вината е изцяло моя за това, което се случи на корта.

- Рано ли почувствахте, че това няма да е вашата вечер?
– Опитах се. Не става въпрос, че не съм опитал. Това е нещото, което казах на треньора си в съблекалнята. Знаех, че Анди ще играе добър тенис. Дори в първия гейм имах брейкболи. Нямах късмет в този гейм, особено с двата сервиса на линията. Какво друго? Имам предвид, че нещата не могат да се предвидят и всичко може да се случи по време на мач. В първия сет си мислех –  това е само първият сет, но постепенно той пое нещата на корта в свои ръце. Движеше ме добре и използваше правилните удари. Дори и да продължавах да опитвам, или грешах или прибързвах с ударите. Както казах, Анди е най-добрият играч в момента според мен и със сигурност заслужаваше да спечели.

- Как оценявате представянето си на US Open като цяло?
– Като добро. Бяха страхотни почти 10 седмици за мен, които започнаха във Вашингтон. Имаше и няколко препятствия тук-там, доста пътуване, доста тренировки и т.н. В момента мисля за почивка около седмица, в която да се анализира случилото се. От 5-6 седмици чувствам, че правя верните неща и оценявам професионализма си както на корта, така и извън него. Дисциплината ми като цяло се е подобрила и игровият ми план – също. Така че смятам, че вървя напред. В момента съм доста разочарован. Трудно мога да го скрия. Определено очаквах повече от себе си, но свърших горивото. Не толкова физически, но емоционално и психически. Знаех, че съм започнал да се уморявам.