Възрастно семейство остана без последните си заделени пари след поредната телефонна измама.
В сряда около 16 часа домашният телефон на възрастно семейство звъннал и вдигнала 84-годишна жена. Отсреща непознат глас се представил за лекар и обяснил, че синът й е ударен от ток на работа и трябва да бъде опериран незабавно. Операцията струва 10 000 лева и няма време за губене, казал с твърд глас „докторът“ и зачакал реакцията на бабата. А тя съкрушено продумала, че има само 2000 лева. Ще изпратя санитар да ги вземе, приготви ги и чакай да ти кажа кога да ги хвърлиш от балкона, казал мъжът и затворил телефона.
Старицата през сълзи преразказала разговора на 91-годишния си мъж и той отишъл да приготви парите. В това време телефонът отново звъннал, но този път се обадил друг глас, който се представил за „майор Григоров“ от полицията и обяснил, че криминалисти са по следите на телефонни измамници, дори току-що един от тях се е обадил на бабата. Завардили сме района около блока ти и ако искаш да помогнеш да заловим лъжливия доктор, хвърли парите през терасата и веднага се скрий, а после аз лично ще ти ги донеса у вас, разпоредил майорът. 
Без да знае, че чиновете на полицейските служители са премахнати от пет години, старицата съвестно увила двете хилядарки в домакинско алуминиево фолио, хвърлила ги от балкона и веднага се прибрала да чака „майорът“ да й ги върне. След като това не станало до 15 часа на следващия ден, тя се обадила на сина си, а той подал сигнал в полицията.
Пак в сряда, но в 11.50 часа друг измамник, който се представил за „инспектор Игнатов“ от криминална полиция, успя по същата схема да накара старица да му хвърли 5 кг сребро за 5000 лева. С тези два удара измамниците са измъкнали от лековерни възрастни хора в Русе 87 000 лева в 28 успешни лъжи.