Нова фрапантна измама влезе в актива на телефонната мафия. Този път арогантните мургави престъпници получиха 5 килограма сребро в торба, които вероятно бързо ще превърнат в пари или в злато, което е на особена почит сред тях.
В 11.50 часа в сряда на домашния телефон на 83-годишна русенка се обадил мъж, който се представил за инспектор Игнатов от криминална полиция. 
Инспекторът обяснил, че с колегите му са влезли в дирите на измамници, които щели да се обадят на мобилния й телефон, за да искат пари или бижута за операция на сина й, който уж бил пострадал в катастрофа. „Криминалистът“ поръчал на бабата да изпълни исканията на измамниците, за да може полицията да ги залови с плячката, която после ще й бъде върната. След това й поискал номера на GSM-и за връзка при нужда.
След малко на мобилния телефон се обадил мъж, който се представил за лекар и поискал от старицата 10 000 лева или бижута за спешната операция на сина й. Бабата влязла в роля и обещала да хвърли през терасата много сребърни бижути. След това сложила в найлонова торбичка сребърни ланци, гривни и пет табакери с общо тегло 5 кила и в 14.40 часа я изхвърлила през терасата. След това започнала да чака полицията да й върне ценностите на стойност 5000 лева, но никой не се свързвал с нея. На третия час не издържала и се обадила на сина си. След това разбрала как лекомислено се хванала на въдицата на измамниците.
В 17.45 часа на телефона на 76-годишна жена се обадил мъж, който тя припознала за съпруга на внучката си. Изрекла името му - Васко и след това всичко започнало да тече по сценария на „зетя“. По негово указание бабата се обадила на работник в склад, на когото трябвало да даде 450 лева, за да купи части за пералня, защото той бил извън града. Жената се свързала с въпросния работник на посочения й номер и си определили среща на паркинга на болница „Медика“, където му дала парите, които никога повече няма да види.