Ветовски телефонен измамник се сдоби с двойна присъда, след като бил засечен да шофира стабилно пиян. За негова зла участ провинението му лъснало по време на изпитателния срок на последната му присъда, с която бил наказан заради това, че се представял за лекар и заблуждавал по телефона невинни възрастни хора. Заради съвкупността от навъртени престъпления той се сдоби с общо 3 години затвор, но наказанието може да се обжалва.
В началото на 2012 година ветовчанинът В.П. се изправил пред съда в Габрово, тъй като през ноември 2011 година подлъгал двама души, че техни роднини се нуждаят от спешна операция. По телефона се представил за лекар от ортопедичното отделение на габровската болница „Д-р Тота Венкова“ и поискал незабавно няколко хилядарки, за да спаси живота на пострадалите им близки. Двете пенсионерки му харизали общо 5700 лева, но не след дълго измамата лъснала и случаят станал един от малкото разкрити. Щом стигнал до съда, ветовчанинът направил пълни самопризнания и благодарение на това се договорил с прокуратурата за облекчена присъда. Така той се споразумял окончателно на 2 години и половина условно наказание с 4 години и половина изпитателен срок.  
След 2 години и половина - през октомври 2014-а, измамникът бил хванат в поредна издънка. Макар да имал шофьорска книжка от 7-8 години, той вече бил навъртял 14 нарушения по пътищата, а през 2013-а дори книжката му била отнета за 2 години, след като по време на полицейска проверка отказал да даде алкохолна проба. Въпреки това продължил да шофира и макар че и заради това си своеволие бил санкциониран, не престанал да сяда зад волана.
Така рано сутринта на 22 октомври 2014 година той седнал с приятели във ветовска кръчма и компанията продължила запоя от предходната вечер. Обръщали ракия и бира на корем, като към 18 часа измамникът решил да се прибира. Подкарал своето „Пежо 406“, натиснал газта и по някое време решил, че трябва да изпревари бавно движещ се по улицата автомобил. По време на маневрата колата криволичела и била нестабилна заради пиянското шофиране на измамника. Успял да изпревари бавния автомобил, но след като се върнал обратно в своята лента, почерпеният водач тотално изтървал волана на пежото, колата поднесла, завъртяла се, влязла в насрещното и се блъснала в идващия микробус „Форд Транзит“. Двата автомобила били сериозно омачкани, а пияният измамник, който карал без колан, отскочил от шофьорското място и провиснал през кръста през предната дясна врата, чието стъкло се счупило при сблъсъка. Там той останал в безсъзнание. С леки наранявания се отървали шофьорът на буса и двамата му близки, които возел.
Проба по-късно показала, че ветовчанинът е карал с 2.83 промила алкохол, заради което за пореден път седна на подсъдимата скамейка. Експерти пък заключили, че към момента на катастрофата концентрацията му е била минимум 2.98 промила.
На първа инстанция състав на Русенския районен съд прецени, че, от една страна, измамникът е млад баща, който се грижи за малолетните си деца, но от друга - е опасен със своите своеволия и чести погазвания на пътните правила. Затова според магистратите той заслужава половин година строг затвор. Отделно той ще трябва да изтърпи ефективно зад решетките и предходната си условна присъда от 2 години и половина за телефонната измама на габровчанките. Присъдата може да се обжалва.