Със скъпите си обувки са се простили двама мюсюлмани по време на традиционната голяма петъчна молитва в джамията на ул.“Сент Уан“. Кражбата е станала на 19 август, а десетина дни по-късно полицията е стигнала до извършителя - невръстно дете.
Малолетният крадец действал планирано и набързо - в рамките на половин час, в който двамата мъже събули марковите си маратонки и влезли боси в джамията, както повелява ислямът. Така между 13.30 и 14 часа малкото момче си харесало скъпите „Пума“ и „Найк“ за общо 450 лева и ги взело за себе си. След което молещите се останали с пръст в устата, тъй като не намерили обувките си в коридора и трябвало да се прибират боси.
Още две кражби са разкрили униформените. 27-годишен криминално проявен е хванат за кражба на телефон „Самсунг“ от незаключено „Рено“. Посегателството е извършено на 23 юни тази година около 22 часа, когато 35-годишният шофьор паркирал колата си на ул.“Мария Луиза“. Без много усилия апашът отворил вратата на отключения автомобил и свил оставения телефон за 400 лева.
32-годишен пък е откраднал акумулатор „Бош“ за 152 лева от незаключен „Ситроен“. Колата била паркирана пред дома на 29-годишния й собственик на ул.“Студен кладенец“. Криминално проявеният е действал през нощта на 17 срещу 18 август тази година.