Мощен качествен рок ще разтърси площада пред общината вечерта на 9 септември. От 20.30 до 22.30 ще бъде закриването на поредното издание на Грийн Рок фест, като специално за това в града пристига тежката артилерия - култовата група Б.Т.Р. и ексвокалистът на „Джудас Прийст“ Тим „Рипър“ Оуенс. Вълнуващо двучасово шоу обещават музикантите, които преди това на 7 септември ще изнесат концерт в София. БТР написаха на своята Фейсбук страница: „Tim Ripper и БТР са специални гости на Ruse GREEN ROCK FEST. Една вечер на тежкия рок с музиката на Ronie James DIO, Judas Priest, Tim Ripper и БТР, както и с участието на групите „Егоист“, Еxplicit, Mass Cremation, The Scroletics, Saints „n“ Sinners.
Американецът Тим „Рипър“ Оуенс става популярен именно с „Джудас Прийст“, с които работи от 1996 до 2004 г. За първи път той свири заедно с Б.Т.Р. на новогодишния концерт в Каварна през 2014 г. 
Русенските фенове на Б.Т.Р., които пропуснат концерта на своите любимци в Русе на 9 септември, ще имат втори шанс. Пет дни по-късно, на 14-и, те ще направят своите рок и метъл изпълнения наблизо, в Силистра, при това заедно с друга звезда - Джон Лоутън. Там концертът също ще бъде на централния градски площад.