Футболистите на „Дунав“ ще играят днес в Разград срещу „Черно море“ /Варна/ мача си от петия кръг на първенството в Първа лига. Двубоят се очертава да е първото истинско дерби на сезона, тъй като и двата отбора делят върха с равен точков актив - 10. „Утро“ разговаря часове преди срещата със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Г-н Великов, готов ли е тимът за мача на кръга в Първа лига?
- Седмицата мина в сериозна работа и под знака на добро настроение. Момчетата посъбраха самочувствие с победите в последните 3 двубоя.
- Какво знаете за варненския отбор?
- Изгледах видео от всичките му срещи дотук. В четвъртък направихме разбор и обясних на момчетата какво може да очакваме от съперника. Едно е ясно - „Черно море“ играе много агресивно във всички части на терена. Варненци са фаворити, но ако играем със себераздаване, желание и настроение, имаме своите шансове. Най-важното е да отговорим със същата агресия и да не се огънем.  
- Имате ли някакви кадрови проблеми?
- Знаете за счупената скула на Бранимир Костадинов. Днес /вчера - б.а./ трябваше да получи специално подготвената за лицето му маска. Не мисля обаче да рискувам с неговото включване.
- Таджикът Нуриддин Давронов вече бе картотекиран в БФС. Има ли щанс да попадне в групата?
- По принцип му е рано, тъй има да наваксва с подготовката. Освен това не тренира през последните два дни, защото трябваше да урежда работната си виза. Що се отнася до групата, ще обмислям състава й до последно. В събота имаме планирана тренировка в Русе, а към 14 часа ще тръгнем за Разград.
- Какво е вашето послание към феновете?
- Да тръгнат с нас към „Лудогорец Арена“. „Дунав“ има нужда от тях, още повече че, както разбрах, „Черно море“ ще пристигне също с голяма агитка. В началото на първенството мнозина не ни вярваха. Не ни вярваха и когато се борехме за първото място в „Б“ група. Резултатите дотук обаче са срещу скептиците. Не че сме направили нещо велико. Освен това, ако излезем с позитивен резултат от мача с „Черно море“, ще бъдeм доста по-уверени и в следващия кръг срещу ЦСКА. Нека обаче да мислим първо за двубоя с варненци, а до срещата на „Българска армия“ има време.