Мариета РАДЕНКОВА
Аптека в здравния център на ул.“Алеи Възраждане“ до дома за стари хора „Възраждане“ и книжарница зад търговския комплекс на ул.“Тодор Икономов“ в кв.“Чародейка-юг“ са станали жертви на среднощни посегателства. И в двата обекта крадците са вилнели в нощта на сряда срещу четвъртък, като не са проявили интерес към стоките, а са търсили пари.
Обирът в аптека „Асклепий“ е станал, след като апашите са счупили едно от високите ПВЦ-прозорчета и са се озовали в офиса й. Оттам са отмъкнали 600 лева, след което са се изпарили. Обектът няма видеокамери, но е разчитал на охраната от СОТ. Той се е задействал, но въпреки реакциите на охранителите, обирджиите са избягали бързо. Кражбата е лъснала сутринта около 7.30 часа.
Впрочем от аптеката обясниха пред „Утро“, че това е третият път, в който стават обект на посегателство, като последно са били обирани преди около година. Във всичките случаи крадците са търсили и отмъквали пари, а досега заловени няма. Затова очакват и този път случаят да не бъде разкрит, а виновниците да останат неизвестни. И с огорчение признават, че не виждат справедливост, а за малка аптека като тяхната откраднатата сума е сериозна. А престъпниците се възползват не само от неразкриваемостта на стореното, но и от това, че през нощта в района е тъмно и аптеката е на тиха и неоживена пресечка.
Другата жертва на среднощни обирджии е малка книжарница в кв.“Чародейка“, която също се намира на спокойно място, което през нощта едва ли вижда минувач или осветление. Кражбата била установена от продавачката, която сутринта около 9.30 часа заварила огъната входната алуминиева врата. Самата тя разказва пред „Утро“, че стъклото не е било счупено, а самата врата е била напъната и с малко сила апашите са успели да влязат в обекта. Отмъкнали са 500 лева оборотни пари. И книжарницата впрочем не става жертва на посегателство за първи път, а за втори. Преди 2 месеца обирджии проникнали в хранителен магазин на няколко метра от нея. От записите на камерите станало ясно, че престъпните им действия са били светкавично бързи - само за 24 секунди влезли, взели парите от касата и духнали. И охранителите не успели да ги засекат.