Централният нападател на „Дунав“ Мирослав Будинов е от хората, които извървяха с отбора пътя от „В“ група да Първа лига. Несменяем титуляр, той е един от най-постоянните футболисти в тима на Веселин Великов. Часове преди мача с „Черно море“ „Утро“ разговаря с водача на „синята“ атака.

- Г-н Будинов, в края на отминалото първенство казахте, че Първа лига е огромно предизвикателство и че няма да бъде лесно. Какво мислите сега?
- Няма леки мачове. В 3 от двубоите дотук играхме с отбори, които побеждавахме и в „Б“ група. Така доказахме, че неслучайно завършихме като първенци в дивизията. Мисля обаче, че трудните, истинските двубои идват тепърва. В тях ще се проличи докъде сме стигнали. Хубавото е, че имаме добър точков актив.
- Какви са шансовете на „Дунав“ срещу „Черно море“?
- 50 на 50! Защо да не запишем нова победа! Отборът ни посъбра самочувствие и е доста по-уверен. Въобще не смятам, че сме аутсайдери, а и таблицата с класирането е най-доброто доказателство.
- Какво мислите за новите попълнения?
- Момчетата се сработиха доста бързо, а и ние им помогнахме да се адаптират към стила ни на игра.
- Вие сте централен нападател, но не спирате да помагате на хората от различните звена. Феновете се питат понякога как издържате на това темпо. 
- Играта ме води. Никога в хода на мача не се питам дали или няма да издържа физически. Така съм устроен - да не се скатавам. 
- Вече вкарахте един гол. Какви са личните ви цели?
- Моите цели са отборните. Ще се радвам да реализирам още попадения. Другите момчета също искат да се докажат, защото за някои от тях „Дунав“ може да е трамплин за още по-сериозни отбори. 
- Докъде може да стигне този тим на „Дунав“?
- Вече казах, че идват по-сериозните мачове. Поне имената на следващите ни съперници са доста по-сериозни. Трябва да сме много концентрани и да стоим здраво на земята, защото два двубоя могат да обърнат всичко с главата надолу. Като гледам играта на другите отбори, нашите шансове са добри. Нека да разсъждаваме така - първо да осигурим мястото си в Първа лига, а при добро стечение на обстоятелствата да завършим и на колкото се може по-предно място. 
- Какво бихте казали на феновете?
- Да дойдат в Разград, защото настроението за игра е друго, когато усещаме тяхната подкрепа. Мисля, че отборът заслужава такава подкрепа.