Известният певец и вокалист на „Ку-Ку Бенд“ Борис Солтарийски ще изнесе концерт днес от 19 часа в Летния театър в Две могили, а събитието е част от наситената програма по повод празника на общинския център. След концерта ще има и празнична заря. 
Тържествените събития започнаха вчера с филмов маратон, осигурен от фирма „Латона“. 
В петък са предвидени изложба на Доротея Борисова в читалището. Талантливото момиче е ученичка в 11 клас в двемогилското средно училище „Св.св.Кирил и Методий“. Пак днес в пространството пред читалището в Две могили на жителите на града ще гостуват майстори от Дунавската задруга на художествените занаяти. Те ще покажат своето творчество в шатри, подредени специално за гостуването им по повод празниците. 
Съботната вечер също ще е наситена с концерти, като на сцената от 19 часа ще се изявят музиканти и танцови състави от Центъра за подкрепа и личностно развитие „Д-р Димитър Пангелов“, детски танцов ансамбъл „Ралички“, детско вокално студио „Кейси“, танцова формация „Фламинго“, формация „Йълдъз“, както и представителен танцов ансамбъл „Северняче“ от Попово.
Организатори на празничните събития са община Две могили, читалище „Св.св.Кирил и Методий 1919“ и центърът за подкрепа „Д-р Димитър Пангелов“.