Русенката Райна Хебел, която живее в Германия, избра необичаен начин да отбележи 60-годишния си юбилей. Вместо подаръци за празника си тя прикани приятелите си да дарят средства в подкрепа на талантлив музикант от родния й град. Самата Райна Хебел е балетен педагог и преподава в музикално училище в Германия.
Изборът й падна върху 15-годишния пианист от Националното училище по изкуствата Николай Димитров, който е впечатлил Райна Хебел и семейството й с постиженията си. Тържеството се състоя във винарския комплекс „Седем поколения“ в село Мечка, където Николай поздрави рожденичката и гостите й с изпълнения на класика и джаз. Своята подкрепа за младия пианист дадоха над 70 души, пристигнали от всички региони на Германия, Австрия,  Швейцария, Гърция и България.
Чекът със събраната сума от 2000 евро бе връчен на Николай в присъствието на част от немската група и на клавирния му педагог Даниела Кюркчиева, като средствата ще бъдат използвани за неговото развитие като музикант за участие в конкурси, майсторски класове и фестивали.