Старши учителката по информатика и информационни технологии в Математическата гимназия „Баба Тонка“ Нели Тихомирова е носител на приза „Учител на годината“ за 2016 година на „Джуниър Ачийвмънт България“. Младата сърцата преподавателка завчера бе представена на сайта на младежката инициатива като ръководител на едни от най-успешните ученически предприемачески компании. 
Самата Тихомирова признава, че заниманията й с двата клуба в гимназията и с групата по свободно избираем предмет „Предприемачество“ са й най-любими. В училище тя води 11 програми на Джуниър Ачийвмънт - три от тях са в прогимназиалния курс, останалите са с големите ученици. 
Запознанството на Нели Тихомирова с инициативата за ученическо предприемачество станало благодарение на възпитаник на Математическата гимназия. През 2012 година Вихрен Ганев, който тогава бил студент в Софийския университет, разказал в своето училище за програмата и за уменията и способностите, които тя развива у младежите. Всичко това силно впечатлило Тихомирова, която решила да направи от тези теми акцент в своята преподавателска работа. Днес учебната компания от Математическата гимназия SmartCity вече е провела 100 открити урока по предприемачество при мънички ученици - от първи до четвърти клас, организира Ден на кариерата за ученици, като проведе и първия в страната Иновационен лагер за ученици от 5 до 7 клас. 
За свой категоричен успех Тихомирова смята решението на директора на Математическата гимназия Митко Кунчев от тази есен да се сформира първата група по СИП „Предприемачество“, в която 24 ученици да се обучават по програмата „Учебна компания“.