С второ наказание, което всъщност е само глоба от 200 лева, се сдоби 40-годишният Йордан Й., който отбеляза сутринта на 10 май с две катастрофи само в рамките на 3-4 минути.
За по-тежкото си прегрешение - че около 9.45 часа е шофирал „Ланчия Капа“ с рекордните 4.04 промила алкохол, които повлияли на реакциите му и заради които той се блъсна зрелищно в района на Охлюва, Йордан вече се сдоби с присъда. През юли той направи самопризнания за стореното и делото срещу него протече по съкратения ред, благодарение на което се сдоби с облекчена присъда - 1 година и половина условно наказание с 4 години изпитателен срок, 3 години без право да шофира и 600 лева глоба.
Около 3-4 минути преди да се забие в бетонната стена край Охлюва, Йордан катастрофирал по бул.“България“, където се блъснал с друг автомобил. 
За несъобразената скорост, заради която настъпило произшествието, той се сдоби с акт за 200 лева, от който обаче не остана доволен. Затова го обжалва пред Русенския районен съд, като посочи, че се чувства наказан за втори път за един и същи случай. Съдът обаче не сметна така и потвърди глобата му, но решението може да се обжалва пред още една инстанция.