Бездомници са превзели двора на гимназия „Христо Ботев“ и за малко не са запалили бараката до изхода откъм ул.“Тома Кърджиев“. 
Сигнал за пожар до задния портал на гимназията е получен на тел.112 в сряда сутринта. Цял екип огнеборци от Първа пожарна служба и патрулка от Първо РПУ са отишли на място веднага на сирени. Мъжете с жълти каски загасили горящо одеяло върху тревата до портала на училищния двор и предотвратили разпространението на пламъците върху дървената барака, която е неизползваема от много години.
Установено е, че пожарът е предизвикан от неизгасена цигара, която клошар е оставил до одеялото и заминал да рови из кофите наоколо. 
Проверка на „Утро“ установи, че тревната площ покрай задната ограда е осеяна с празни пластмасови шишета, изхвърлени от бездомници, които трайно са се настанили там и всяка вечер спят под звездите в горещините. Щом завали дъжд и стане студено, клошарите се преместват в бараката през отвор, направен след откъртване на три дъски, и вътре продължават пиршествата си.