Първата ракета на България Григор Димитров победи американеца Стив Джонсън със 7-6 (8), 6-2 и се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Синсинати.

Димитров се представя отлично от началото на турнира, като отстрани последователно Жил Симон, Фелисиано Лопес и Стан Вавринка, за да стигне до ¼-финалите, а днес се справи и с 23-ия в света Джонсън, който бе в серия от две поредни победи срещу българина. Първият сет на срещата бе много равностоен, като Гришо отрази една възможност за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Той също бе оспорван, но Димитров показа характер и успя да надделее с 10-8. Това даде самочувствие на хасковлията за втората част, която започна с пробив в негова полза. Малко след това Гришо постигна нов пробив за 4-1, а скоро след това затвори мача след час и 25 минути игра.

По този начин българският тенисист стигна за трети път в кариерата си до полуфинал на турнир от Мастърс сериите, след като стори това в Рим и Торонто през 2014-та година. За място на финала Димитров ще спори с Борна Чорич или Марин Чилич.