Григор Димитров изигра нов силен мач на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати и успя да елиминира поставения под №2 в схемата Стан Вавринка. Българинът ликува срещу швейцареца след победа с 2:0 сета - 6:4, 6:4.

Григор продължава успешното си представяне срещу Вавринка. Българинът е в серия от четири поредни победи над Стан, а след днешната първата ни ракета се класира на 1/4-финалите, където ще има за съперник победителят от сблъсъка между французина Жо-Вилфред Цонга и американеца Стийв Джонсън.

Димитров стигна до мача с Вавринка, след като изигра силен двубой и срещу Фелисиано Лопес, когото елиминира след 5:7, 6:3, 7:6(6). Швейцарецът пък се справи с 19-годишния Джаред Доналдсън, след което отново преклони глава пред демонстриращия отлична форма в Синсинати българин.

Димитров победи пред погледа на новия си треньор Дани Валверду, който беше заел място на трибуните.

Любопитен факт е, че Димитров и Вавринка трябваше да играят заедно в турнира на двойки, но с цел да спестят сили за срещата помежду си, отказаха участието си и няма да излязат на корта за мача от първи кръг срещу Ерик Буторац и Тейлър Фриц.

ПЪРВИ СЕТ
Българинът и швейцарецът размениха по един гейм, преди Гришо да запише 30:0 в сервис гейма на Вавринка. Стан обаче не позволи ранен пробив и след поредица точки взе подаването си.

При 30:30 в шестия гейм Вавринка прати силна топка по правата, но Димитров правилно поиска "ястребово око" и тя се оказа в аут. Отличният тенис продължи да властва на Централния корт в Синсинати. В осмия гейм Григор трябваше да отразява точка за пробив при 30:40 и българинът го направи с помощта на мощен сервис. Димитров направи две двойни грешки в този гейм, но все пак успя да го измъкне, изравнявайки резултата - 4:4.

В следващия гейм пък беше ред на хасковлията да създаде проблеми на Вавринка. Григор пропусна един брейкпойнт на втори сервис на съперника, но след това си извоюва още една възможност. Стан пак не вкара първия сервис и загуби точката, след което счупи от яд ракетата си, а Димитров проби в изключително удобен момент. Следващият гейм мина през 40:40, но Димитров не пропусна да се възползва от открилия се пред него шанс и затвори сета с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Двамата си разменяха сервис геймове до 3:3. Тогава Гришо смени ракетата и с новата нанесе удар на Вавринка. В седмия гейм той проби съперника, като след 30:30 набързо приключи нещата в своя полза, за да поведе с 4:3 и да сервира. Димитров затвори своето подаване с гейм на нула и така дръпна с 5:3. Стан Вавринка намали изоставането на 4:5, но Гришо имаше възможност да сервира за мача, възползвайки се от нея и печелейки мача, след като швейцарецът не можа да вземе и точка в заключителния гейм - 6:4.