Лудогорец победи Виктория (Пилзен) с 2:0 в първи мач за влизане в групите на Шампионската лига. Лудогорец за пореден път доказа, че има място сред най-добрите, след като мина с лекота през чешкия шампион. Лудогорец за пореден път доказа, че е българският евробоец в момента и е на прага да участва в Шампионската лига за втори път в последните три години. Реваншът между двата тима е след седмица в Чехия. Само още един мач дели разградчани от второ участие сред най-богатите и най-добрите в Европа.

Козмин Моци (51-дузпа) и Върджил Мисиджан (64) отбелязаха двата гола за успеха. Целият отбор игра прекрасно и умно, както каза преди мача треньорът Георги Дерменджиев.

Първото полувреме бе на надлъгване и по-скоро на опознаване. И двата отбора се стремяха повече да не грешат, за да не допуснат попадение. Лудогорец все пак владееше инициативата, като много силно се понравиха Вандерсон, Кафу, Марселиньо и Мисиджан. Лукас Саша успешно замени Абел Анисе в средата на терена и помагаше на четворката в защита. Гостите разчитаха на редки контраатаки или центрирания към високите нападатели. В 21-ата минута Вандерсон имаше много удобен шанс да открие резултата, но се забави в наказателното поле и бе блокиран. В края на двубоя и чехите имаха положение, дошло след центриране, но Владислав Стоянов се намеси без проблеми.

Още в 51-ата минута елитният съдия Марк Клатенбърг даде дузпа за Лудогорец, след като Хубник изпусна Натанаел и го повали в наказателното поле. Щатният изпълнител на дузпи Козмин Моци нямаше проблеми срещу Козачик и откри резултата за 1:0. В 61-ата минута гостите изчистиха топката пред голлинията и пред Вандерсон. В 64-ата минута Лудогорец ликуваше. Марселиньо изведе по прекрасен начин Върджил Мисиджан зад защитата в наказателното поле, а той пусна топката покрай вратаря за 2:0.

Последваха смени и в двата отбора, като Георги Дерменджиев усили нападателната мощ, вкарвайки Клаудиу Кешерю. Румънецът изпусна чисто положение да приключи целия сблъсък в 85-ата минута. След центриране отляво на Натанаел - Кешерю, се извиси с глава към опразнената врата, но прати топката покрай гредата. В следващите оставащи минути Лудогорец буквално смаза Виктория (Пилзен) и спокойно можеше да вкара два-три гола от създадените положения. Кешерю и несъсредоточената игра на съотборниците му позволиха чехите да се отърват само с две попадения.