Отборът на „Дунав“ извоюва изключително ценна домакинска победа с 4:2 срещу „Спартак“ /Плевен/ и се оттласна от групата с изпадащите. След първото полувреме положението за русенския тим изглеждаше безнадеждно, защото гостите водеха с 1:2, а и изглеждаха като по-добре организирания и подреден състав. След почивката обаче дунавци наложиха волята си и направиха знаменит обрат.
„Спартак“ поведе с нелеп гол. Васил Шопов завъртя топката фалцово от корнер, защитата заспа, вратарят Цветелин Енчев остана на голлинията и снажният капитан на гостите Иво Върбанов бе точен с глава. И „Дунав“ изравни по подобен начин - Джан Хасан поднесе топката от ъглов удар, Йордан Димитров плонжира и я прати в мрежата. Малко по-късно русенският тим получи куриозно второ попадение. Георги Вълчев върна непремерено топката към Енчев, той тръгна да я чисти с шпагат, но я закачи с ръка и главният съдия даде непряк свободен удар в наказателното поле. Вездесъщият техник Шопов чукна кълбото към Преслав Антонов, той стреля и след получилия се рикошет от стената се стигна до 1:2.
Груба грешка на плевенския вратар Цинцарски, който повали Джан Хасан, доведе до дузпа за „Дунав“ след почивката. Йордан Димитров бе безупречен - 2:2. Пак той се възползва от пас на отличния Хасан, стреля с глава, топката се удари в двете греди, а централният нападател на дунавци я довкара за гол номер 10 по личната си сметка.
Черешката на тортата за 4:2 бе феноменален изстрел на Теодор Костов по диагогонала, който не остави никакви шансове на плевенския вратар.
В интерес на истината спартаковци също създадоха няколко чудесни положения, но вратарят Енчев и защитата се справиха с опасностите.
Дунавци ще закрият есенния сезон с мач за купата на България срещу „Арда“ в Русе на 19 декември.
„Дунав“: Цветелин Енчев, Кристиан Тасков, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Диян Димов, Кристиян Господинов, Станислав Вълчев, Джан Хасан, Никола Колев, Йордан Димитров /Теодор Костов, Дани Братоев, Кристиан Върбанов, Анджело Димитров/.

Киров: Отборът ни показа
много силен характер

„Отборът показа характер. Въпреки лошия резултат през първото полувреме казах на момчетата на почивката, че обратът не е невъзможен. Те се постараха и победиха заслужено. При това бяхме без доста основни играчи.  Доволен съм от себераздаването на всички футболисти. През зимата ще мислим как да подсилим отбора. Сигурен съм, че „Дунав“ ще изглежда по-добре през пролетта. Мачът за купата срещу „Арда“ е повод да зарадваме отново феновете с хубава игра, а защо не и с победа“, заяви старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.