Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов заяви пред „Утро“, че въобще не се притеснява от богатата разузнавателна информация, с каквато разполагали в щаба на „Локомотив“ /Горна Оряховица/.
„Щом в Горна мислят, че знаят всичко за нас, нека да е така. Няма какво да коментирам повече или да се надприказвам с когото и да било“, каза Великов.  
Подписалият с „Дунав“ таджик Нуриддин Давронов има качества, но е твърде рано да се разчита на него, обясни старши треньорът.
„Дори, както се казва, жълтата му карта да пристигне утре, няма как да го взема в групата за мача срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/. Все пак той е на подготовка от едва няколко дни и има да наваксва доста, особено във физически план. Иначе е интересен футболист“, заяви Великов.
На въпроса какъв тип играч е Давронов, старши треньорът отговори, че би го сравнил донякъде с капитана Диян Димов.
„Има подобни характеристики, каквито се искат от един дефанзивен халф. Надявам се, че ще засили конкуренцията в средната линия и че ще бъде полезен на отбора“, каза Великов.
Всички футболисти на „Дунав“ са здрави с изключение на Бранимир Костадинов, който не тренира през тази седмица. Костадинов се възстановява от тежкия удар в главата срещу „Пирин“, когато футболист на благоевградчани спука скулата му.