Пъстри люлки, катерушки и други детски забавления вече си имат най-малките обитатели на русенския квартал „Тракцията“. Вчера кметът Пламен Стоилов и неговият заместник Димитър Наков заедно с управителя на фирмата-дарител „Ас-строй“ Асен Тодоров разгледаха новата площадка. Тя е изградена на терен, отстъпен от фирма „Захар био“, като само допреди няколко месеца пространството представляваше истинска джунгла, спомнят си жители на „Тракцията“. 
Минах оттук една събота и видях как деца - малки и големи, заедно с майките си, сами се бяха хванали с метли и брадви да разчистват обраслото пространство, каза кметът. Тук си беше истински змиярник, с куп съборетини, добави той. Бригадата на децата и родителите впечатлила градоначалника, той изпратил „Инжстрой“ да разчисти, а след това Асен Тодоров се заел да оборудва детската площадка. 
Важно е да подкрепяш кауза, която хората тук са изстрадали и сами правят нещо за осъществяването й, коментира Тодоров. Той смята да продължи с жестовете, като дари и спортни уреди - лостове, успоредка за спортна площадка за по-големите деца до люлките и катерушките. 
Ние пък ще продължим с облагородяването на мястото, ще поставим осветление, ще изравним терена и ще засипем с пръст, за да засадим наесен райграс, каза Стоилов. Той се закани от общината да вземат мерки незабавно и да отстранят изсъхналите клони на старото дърво близо до детската площадка, за да не наранят някого. 
„Това много хубаво го напрвихте, обаче сега трябва да се асфалтират и уличките тука!“ - подвикнаха двама възрастни мъже, като видяха кмета. Все така става - като направиш нещо, хората веднага виждат и следващото, което трябва да се свърши, коментира Стоилов, като увери, че и на уличките ще им дойде редът.