Удавилият се на опашката на остров Люляка Стефан Маринов бе открит вчера на брега до остров Мишка срещу Ряхово. В 14 часа рибар от селото се натъкнал на закачено за драките тяло и сигнализирал в Гранична полиция. 
След задължителния в такива случаи оглед на оперативна група от МВР, при който не са открити следи от насилствена смърт, трупът е откаран на брега с граничен катер, а оттам е транспортиран до Съдебна медицина. Късно следобед близките разпознаха 27-годишния Стефан.
Младият мъж се удави в неделя малко след 15 часа до пясъчника на км 501, докато спасява сестра си и 3-годишната й дъщеря. Преди това неговото семейство и това на сестра му отишли да се разхладят. Макар че не могат да плуват, близките му влезли в измамно плитката вода. Изведнъж пропаднали в дънна яма и започнали да се давят, а Стефан се хвърлил да ги спасява, макар че също не умеел да плува. Това се оказало фатално за наскоро оженилия се и върнал се в отпуск от работа в Германия русенец, който изчезнал под водата и повече никой не го видял. На помощ се притекъл и зет му, но той също започнал да гълта вода. Трагедията щеше да бъде огромна, ако не се беше намесил рибар с лодка, който спасил бедстващото във водата семейство от удавяне.
Операциите по издирване на Стефан не дадоха резултат и спасители и водолази предположиха, че водовъртеж е издърпал тялото му и течението го е понесло бързо надолу. След близо 48 часа това се потвърди.