Съпричастност към националния протест на рокерите в страната ще изразят тази вечер пред Съдебната палата членовете на русенския мотоклуб „Тъндърс“. Гневът на мотористите избухна след решението на съдията от Софийския окръжен съд Недялка Николова за пускане под домашен арест на Фарух Бекташ, който съвсем очаквано избяга от страната. На 24 юли живеещият в Германия турчин от богат род навлезе в насрещното движение с мерцедеса си край Драгоман и уби пътуващото с мотоциклета си на гости при новороденото си внуче в Австрия семейство рокери Бойко и Таня Бойкови.    В София вече се проведоха няколко рокерски протеста, сега кампанията се пренася и в страната.
Нямаме възможност да отидем до София, а искаме да покажем съпричастността си към близките и роднините на загиналите Таня и Бойко. Солидарни сме с братята ни, които днес протестират в цялата страна. Същевременно апелираме към съдебната система да стане независима и да решава подобни дела в срок, а не да протака, заяви секретарят на „Тъндърс“ Милен Боев и допълни, че по делото за убития преди две години в Беленско русенски рокер Ивайло Андреев няма никаква развръзка. 
Ивайло бе застигнат от смъртта на пътя Русе-Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, който му прегради пътя при забранено изпреварване на завой. Случаят предизвика множество протести в България, като под егидата на мотоклубовете в цялата страна бяха блокирани възлови пътища с настояване за спиране на движението на тирове по основните пътни артерии през почивните дни, което така и не стана.
Нашите пътища не само са много зле, а и са претоварени. Въпреки това тежкият трафик продължава да върви необезпокояван от никого през уикендите, когато хората най-често пътуват, а като се има предвид, че водачите на товарни камиони вземат стимуланти, за да не заспиват, движението им става доста опасно. Рокерите обаче сме особен вид субкултура в обществото и предпочитаме да изразяваме емоциите си, а не да си затваряме очите и да мълчим срещу странните неща, които стават в страната и в частност в съдебната ни система, посочи секретарят на „Тъндърс“.