Два големи пожара на обща площ 530 дка са гасили огнеборци от Ветово и Русе в землището на Кривня в двата почивни дни. Разследването показало, че двете ниви са на един земеделец, който решил да разчисти стърнищата от ожънатото жито, като ги изгори, въпреки че това от години е строго забранено. 
Първият сигнал за запалено стърнище в района на жп спирката е получен в събота в 21.45 часа. Ветовските пожарникари загасили пожара на площ от 30 дка и стърнището било заорано.
На следващия ден в 11.20 часа лумнал нов пожар на стърнище с площ 2250 дка в местността Кривня гьол от другата страна на жп спирката. Пристигналите огнеборци от Ветово поискали помощ от Русе и скоро пристигнало подкрепление. След часове борба с огъня пламъците били локализирани на площ от 500 дка.
И двата опожарени парцела се обработват от един и същ арендатор, който миналата година три пъти си е палил стърнищата и накрая си признал. Заради провиненията получил акт от противопожарната служба. Разследването на сегашните пожари показало, че пак става дума за палежи, затова земеделецът отново ще бъде санкциониран с акт. И заради натрупване на едни и същи нарушения в рамките на година ще бъде направено искане за отнемане на субсидиите му за отглеждане на житни култури, заявиха от пожарната.