Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова изрази съжаление за отпадането в първия кръг на Олимпийския турнир в Рио де Жанейро. 

28-годишната пловдивчанка загуби от германката Лаура Зигемунд с 6:1, 4:6, 2:6след малко повече от два часа и напусна надпреварата. Пиронкова имаше аванс от сет и пробив, след като взе осем от първите десет гейма в мача, но допусна обрат. 

"Държах мача в ръцете си, имах преднина от сет и пробив, но в четвъртия гейм на втората част допуснах лек спад в играта ми и тя се възползва много добре. Това й даде увереност и ударите, които до този момент бъркаше, започна да ги вкарва. Просто не беше добър ден за мен", коментира Пиронкова за БНТ. 

"Опитах всичко, което можех да направя, но с изключение на първия сет, нещата не се получиха. Нямах проблеми с настилката. Тренирах 3-4 дни тук и се чувствах добре. Вината си е изцяло моя. Много важен беше четвъртия гейм на втория сет при 2:1 и мой сервис. Това беше ключов момент. Аз не успях да го взема и след това моята игра спадна, а тя беше във възход", допълни българката. 

Пиронкова заминава за САЩ, където ще участва в два подготвителни турнира преди откритото първенство на САЩ. 

"В Синсинати ще играя квалификации. Ако не утре, то другиден тръгвам за САЩ. След това ще играя отново квалификации в Ню Хейвън, след което е откритото първенство на САЩ. Надявам се да се представя добре", каза пловдивчанката.