Футболистите на „Дунав“ записаха изключително ценна победа с 2:1 като гости на „Нефтохимик“ /Бургас/. Трите точки, толкова важни особено в началото на шампионата, дойдоха срещу съперник, който се очертава като пряк конкурент в битката за оставане в Първа лига. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, честито! Какъв е първият ти анализ за този мач?
- Благодаря! Тази победа наистина е много важна. Тя ще ни даде повече самочувствие. Веднага искам да благодаря на нашите фенове, които пътуваха за Бургас. Мисля, че през първото полувреме надиграхме тотално отбора на „Нефтохимик“. Реални опасности пред нашата врата нямаше - домакините само центрираха топката и се опитваха да заформят мелета. След почивката - къде с пресилени фалове, къде от статични положения, „Нефтохимик“ взе повече територия, но пък точно тогава Диян Димов имаше златен шанс за нов гол. При 3:0 мачът щеше да свърши. 
- Включването на Тейнур Марем като титуляр за сметка на македонеца Дарко Стоянов беше сериозна изненада. Как се стигна до това решение?
- Аз казах преди време за вашия вестник, че Тейнур има да наваксва с подготовката, тъй като се присъедини доста късно към нашия отбор. Решихме да рискуваме и рискът се оправда напълно. Той изигра отличен мач, при това тепърва ще търси още по-добрата си форма.
- Марем отби топката с глава в ситуацията, когато Живко Петков стреля и намали на 2:1.
- Е, случва се. Не го е направил нарочно. А и Петков вкара такъв гол от положение, когато ще успее само веднъж от 20 шута.
- Риск ли бе включването и на Наско Атанасов?
- Определено. Заради контузия той не тренира пълноценно много дълго време. Мисля, че подобно на Марем, оправда напълно нашето доверие. Благодаря на абсолютно всички момчета, че се бориха и показаха характер.
- Ще играете на 12 август в Разград домакински мач с „Пирин“. Какво да очакваме от този двубой?
- Целта ни е да подобряваме играта си с всеки следващ кръг. Лесни мачове няма да има. Важното е да се печелят победи и точки. При страхотна наша игра, но загуба в Бургас за тази среща щеше да се говори два-три дни и да се забрави. Победите се помнят много по-дълго и остават в историята. На този етап от нашето развитие като отбор предпочитам да събираме точки, макар и да не го правим с някаква зрелищна игра. Специално за идния мач в Разград очаквам отново силна подкрепа от нашите фенове.
- Излишно ли е да питаме вече дали селекцията приключи?
- Надяваме се да вземем опорен халф, но на този етап не мога да кажа нищо повече.