Майсторски натиск с ръка в областта на ключалката на гаража успял да отвори вратата и да осигури на крадливи братя достъп до незаключено „Рено Меган“. А след престъпния тараш тя се затворила така, сякаш никой не я e приближавал. Освен чужди вещи обаче Недред и Ибрям М. вече си осигуриха и присъди на втора инстанция. Според волята на апелативните съдии 3 пъти осъжданият Недред трябва да изтърпи 2 години в затвора, да плати 130 лева глоба, както и да излежи зад решетките още 1 година и половина от предходното си условно осъждане, тъй като е вилнял по време на изпитателния си срок. Шлосерът Ибрям пък се сдоби с 1 година и половина условно с 4 години изпитателен срок и 200 лева глоба. И тези присъди обаче могат да се обжалват. 
Кражбата станала на 9 януари 2015 година, когато след края на работния ден около 17 часа Цвятко Б. паркирал в гаража си своето „Рено Меган“ и се прибрал да си почива. Спокойствието му обаче било нарушено от братята от контингента, живеещи в местността Христо Македонски. От гаража в кв.“Дружба“ Недред и Ибрям отмъкнали куфар с десетки различни по размер гаечни ключове и инструменти за близо 200 лева, на които следите не били открити. Освен това преровили колата и открили две дебитни карти, редом до които несъобразително се намирали и бележки с пин-кодовете им. От едната карта Недред изтеглил 100 лева, което не останало незабелязано от охранителната камера на банкомата. Другата дебитна карта била използвана от брат му на друг банкомат, който за няма и минута на 2 пъти изтеглил общо 150 лева. Ибрям проявил съобразителност и опитал да скрие лицето си, докато точи чужди пари, но освен камерата на банкомата, в района имало и друга камера, на СОТ.
Недред и Ибрям направиха пълни самопризнания за извършеното от тях, но и до днес не са възстановили щетите на обрания мъж.