Присъда от 8 месеца строг затвор чу за втори път многократно осъждан, който решил да оскубе свой благодетел.
Окраденият сам повикал полицаите и разказал, че му липсват 600 евро. След няколко месеца обаче, когато крадецът му върнал парите, ошушканият се успокоил и решил да спести затвора на престъпника, като прокара версията, че въобще не бил окраден.
До кражбата се стигнало след подадена с човешко съчувствие ръка. На 25 ноември 2013 година опитният престъпник се шляел из Щръклево без лев в джоба и покрив над главата си. Звъннал на сестра си и й разказал в каква безизходица се намира, а тя му предложила решение - да потърси нейния приятел, който ще му помогне. Човекът бил шофьор и тъй като често пътувал, къщата му в Щръклево била без ток. Въпреки това състрадателният мъж му предложил да пренощува с него в камиона му, а като добър домакин го почерпил с бира и дори му дал 10 лева джобни. Гостенинът обаче се оказал ранобуден и на сутринта шофьорът видял, че си е тръгнал, а с него са изчезнали и 600 евро. Веднага се обадил в полицията и разказал случая. През юли 2014 година обаче си получил обратно отмъкнатите пари и тъй като сметките между двамата били изчистени, решил да се опита да спести поредна присъда на престъпника. 
По време на съдебните заседания шофьорът се сетил, че всъщност бил дал парите назаем на своя познат и въобще не бил окраден. Според съда тези нелогични обяснения се дължат на факта, че иска да спаси брата на приятелката си от затвора, но съшитите с бели конци „спомени“ не свършиха работа и крадецът получи 8 месеца затвор. Присъдата стигна до обжалване, а втората инстанция върна делото обратно на стартова позиция заради открити нередности. Така няколко месеца по-късно крадецът отново чу наказание от 8 месеца затвор, което също може да обжалва.