Деветмесечното бебе, което беше оставено от майка си повече от половин час само в заключено БМВ на слънце на паркинга пред църквата „Света Троица“ в сряда, вече е настанено в приемно семейство. Реакцията на социалните служби е била моментална и категорична, въпреки съпротивата от страна на майката, която е общопрактикуващ лекар в Две могили.
„Тя не бе съгласна да й отнемем детето, но тъй като това не й е за първи път, я убедихме, че бебето трябва да бъде отделено от нея, а след време, когато нещата се успокоят, то ще бъде върнато в нейното семейство“, каза Ренета Йорданова от отдел „Закрила на детето“.  
Районният прокурор Яна Илиева заяви, че материалите по този случай ще бъдат приобщени към друга разработка, случила се само преди месец, когато отново тази майка е изоставила бебето заключено в колата си.
Лекарката има четири деца. Две от тях са при баща им, третото е на седмична ясла, а най-малкото е при нея. Преди година тя оставила третото си дете голо в колата на паркинг в Бяла и минувачи се обърнали за помощ към полицията. Преди месец многодетната майка отново оставила за около половин час най-малкото си дете в същото БМВ пред Къщата на Калиопа на бул.“Придунавски“. Тогава магазинерка се обадила на тел.112, но до идването на полицаите жената се върнала до колата.