Удължена е мярката за закрила на деветмесечното бебе, което на 3 август беше оставено от майка си - личната лекарка в Две могили Таня Попова, в заключен автомобил пред паркинга на „Св. Троица“. Детето ще остане в приемно семейство още около месец, тъй като за проверката на социалните служби в Русе са необходими още документи и експертизи. Това означава, че до началото на октомври ще приключи назначеното още преди месец проучване и ще се установи има ли риск за оставеното без надзор в заключената кола бебе. 
Назначена е оценка на родителския капацитет, която ще бъде извършена от психолози в Центъра за обществена подкрепа в Две могили.

Очакват се още документи със становища на прокуратурата, община Две могили и други ангажирани социални институции, каза за „Утро“ шефът на социалната служба в Русе Цветелин Симеонов. Той посочи, че когато са готови всички документи, ще се събере координационен механизъм, за да се обсъди и реши какви да бъдат по-нататъшните действия и дали бебето ще бъде върнато на майката или ще се отглежда в приемно семейство. 
Случаят с недопустимата постъпка на д-р Таня Попова нашумя в цялата страна в началото на август, когато на паркинга пред храма „Св. Троица“ бебето остана заключено за около половин час, започна да се обезводнява, да плаче отчаяно и бе спасено след разбиване на автомобила от повиканите полицаи. По-късно се оказа, че лекарката, която е майка на четири деца, не за пръв път си позволява такава безотговорност, а заради серията идентични случаи Районната колегия на Българския лекарски съюз излезе със становище, в което остро осъди поведението на д-р Таня Попова и предупреди, че ще предложи заличаването й от колегията за определен срок при ново провинение. 
Преди година тя оставила третото си дете голо в колата на паркинг в Бяла и минувачи се обърнали за помощ към полицията. Затова сега се очакват документи със становища и от службите в градчето. Само месец преди недопустимата постъпка на паркинга пред русенската църка многодетната майка отново оставила за около половин час най-малкото си дете в същото БМВ пред Къщата на Калиопа на бул.“Придунавски“. Тогава магазинерка се обадила на тел.112, но до идването на полицаите жената се върнала до колата. Затова и материалите по случая от началото на август бяха приобщени от прокуратурата към другата идентична разработка, случила се само преди месец.