Наркозависими приятели, единият от които набелязал кой гараж да удари, след като се надрусал в района, окончателно си уредиха престой в затвора.
Впрочем наказанията едва ли са ги трогнали до болка, тъй като единият рецидивист, въпреки че е едва на 29 години, вече е навъртял 13 осъждания, а 4 от тях е излежавал в затвора. Последно се въртял 8 месеца в килията, докато излязъл на свобода в края на януари 2015 година. Другарят му, макар с по-кратко свидетелство за съдимост, също има завиден опит - от общо 7 присъди в затвора е влизал 6 пъти, като последно бил пуснат след 9-месечен престой няколко дена преди своя наркозависим приятел.
Именно престоят в Белене заздравил дружбата помежду им и както не е трудно да се предположи, малко след като били освободени, отново сгазили лука. На 7 юни си купили дрога и се скрили да се позабавляват край гаражи между бул.“Липник“ и ул.“Рига“. След малко се разделили и тогава единият разбойник си наумил да отараши някоя от клетките. Разбил ключалката и успял да отвори частично едната част на двойната врата. Не можал обаче да отвори катинара, който държал веригата и затова използвал образувалия се отвор и със сила успял да огъне долния край на едната от вратите и по този начин да влезе в гаража. Оттам изнесъл камара употребявани автомобилни части и гуми, които по-късно били оценени за над 1300 лева. Скрил ги в храстите, но тъй като не успял да си уреди превоз на плячката, отново опрял до другаря си от затвора. И той обаче не откликнал на момента, затова рецидивистът се принудил сам да нарами част от откраднатото и да го издаде на пункт за вторични суровини. Така и направил, благодарение на което се снабдил със 110 лева.
По-късно приятелите се срещнали и натоварили останалите части, за които получили едва 35 лева. След няколко дена обраният видял празния си гараж и се оплакал в полицията. Не след дълго разследващите стигнали до извършителите, които побързали да си признаят за злодеянията. Въпреки това те не се разминаха с поредно влизане в затвора и окончателно получиха по 2 години ефективни наказания, а единият ще трябва да плати и 5000 лева глоба.