Феновете на „Дунав“ ще могат да дадат рамо на отбора си при гостуването му на „Нефтохимик“ срещу билет от 6 лева, разбра „Утро“ от административния директор на бургаския клуб Николай Тодоров. 
„Такава е стандартната цена за привърженици на отбори, които гостуват на стадион „Лазур“, обясни Тодоров.
В навечерието на двубоя „нафтата“ подписа договор с Иван Цветанов, известен заради твърде масивната си фигура като Трите хикса. Цветанов ще е помощник на старши треньора Димчо Ненов.   
С мача „Нефтохимик“-“Дунав“ в петък ще бъде открит вторият кръг от първенството в Първа лига. Той ще започне в 19 часа. Същата вечер от 21.15 ще се срещнат „Пирин“ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/. 
В същото време стана ясно, че в „Дунав“ се надяват да подпишат договор с опорен халф. Името на евентуалното попълнение се пази в тайна. Водят се и разговори за привличане на централен нападател, дубльор на Мирослав Будинов. Въпросният таран обаче финтирал, че чака изгодно предложение от чужбина.
Будинов пък е единственият футболист със здравословни проблеми след стартовия мач срещу „Верея“ в Стара Загора. Той се прибрал в Русе с подуто коляно, но във вторник записал първа тренировка за тази седмица.