Стресирана шофьорка поиска обезщетение за това, че докато паркирала своя „Опел Корса“, внезапно пропаднала в необозначена яма, в която колата й буквално заседнала.
Случаят е от 21 януари тази година, когато около 20.30 часа спирането се оказало фатално. Дупката впрочем била изкопана заради ВиК авария и била със солидни размери - 1.80/0.60 метра. С много усилия малкият опел бил изваден от нея и се оказало, че е с омачкана броня, повредени предни гуми, изкривени предни джанти, спукано предно стъкло и счупен радиатор. Сметката за ремонт в сервиза излязла 817 лева. А освен погасяване на тази сума, шофьорката поиска община Русе, която е била немарлива към състоянието на пътната мрежа, да й плати още 500 лева за стреса от преживяното.
На първа инстанция състав на Русенския районен съд прецени, че водачката действително заслужава да бъде компенсирана, тъй като колата й не е била повредена по нейна вина. Затова осъди общината да й плати 817 лева за извършения ремонт плюс още 100 лева за притесненията и негативните емоции. Решението може да се обжалва.