Дисциплинарната комисия към БФС глоби ФК „Дунав“ с 1000 лева за хвърляне на предмети по време на мача срещу „Верея“ в Разград. А през цялата минала седмица фактори от клуба, включително и председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс, предупредиха официално и помолиха феновете да се въздържат от подобни прояви. Аргументите, че на някого му паднало пердето след неотсъдената дузпа и незачетения гол, въобще не вървят, защото не той ще плаща грешната хилядарка, а клубът. Не стига, че организацията на мача изяде 16 000 лева, та трябва да се заделят левчета и за глоби. 
Дисципът бръкна здраво и в касите и на други отбори, след като само след първия кръг ще събере никак нелошата обща сума от 19 300 лева! С една дума - феновете работят отлично за финансовото благоденствие на футболната централа. 
„Шампиони“ с обща глоба от 5000 лева по няколко провинения са феновете на „Ботев“ /Пд/. Пиротехниката и другите „ефекти“ на „Българска армия“ ще струват на ЦСКА 4800. Пловдивските локомотивци ще заделят 2 бона за глупостите си на стадион „Лазур“ в Бургас. Освен това клубът се задължава да прати работници, за да възстанови порутеното от запалянковците.     
На този фон „тънко“ с по 1000 лева ще минат ковчежниците на „Левски“ /Сф/ и „Пирин“ /Благоевград/.