Серията от ремонти на стадион „Дунав“ продължава с най-важната стъпка - „изораване“ на терена и подготовката му за поставяне на нова трева, видя „Утро“. Багери вече дълбаят пръстта и я изхвърлят, след което ще се премине постепенно към изграждане на дренажна система и полагане на новите чимове. Акцията е част от инвестиционния план на президента на ФК „Дунав“ за тотално обновяване на съоръжението. Както вече писа „Утро“, негова фирма кандидатства за концесия на намиращия се в окаяно състояние спортен обект. 
„Теренът ще може да приеме официални мачове на отбора ни с футболисти до 19 години, както и на другите формации от школата. Зад вратите му ще изградим две игрища с изкуствено покритие. Едното ще бъде покрито с балон, за да е подходящо за тренировки през суровите месеци на годината. Търсим инвестиране, защото всичко, което правим дотук, е с лични средства“, обясни д-р Симеон Симеонов. 
Както вече писа „Утро“, новите съблекални са вече готови. В тях е изграден и модерен възстановителен център. 
„Футболистите, които са при нас от 3 години, не вярваха, че някога ще се тръгне към такива кардинални ремонти. Ето, те са факт“, посочи старши треньорът на представителния отбор Веселин Великов. 
В същото време стана ясно, че клубът ще назначи след конкурс нов домакин.
„Това трябва да е човек, свързан емоционално с ФК „Дунав“. Затова и написахме в обявата като първа точка, че предимство ще имат кандидатите, които са истински фенове на нашия отбор“, обясни д-р Симеонов.